Zseni Születik – Kodály Zoltán

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Zseni Születik – Kodály Zoltán

A magyar férfikari irodalom a világ legjelentősebb, legszínvonalasabb műveit vallhatja magáénak, s ez elsősorban Liszt Ferencnek, Kodály Zoltánnak és Bartók Bélának köszönhető. Ők hárman közel száz férfikart komponáltak, ezen mesterművek között vannak egészen zseniális alkotások is. A Szent Efrém Férfikar a három nagyszerű magyar mester életébe is bepillantást nyújtó hangverseny sorozatot tervez, amely Liszt, Kodály és Bartók születésnapján (október 22., december 16., március 25.) kerül megrendezésre.

Az estek házigazdája Bősze Ádám, a kiváló zenetörténész és műsorvezető, aki az elhangzó zenékhez kommentárokat fűz, történeteket mesél, valamint kordokumentumok, levelek idézésével teszi még teljesebbé a zenei élményt. Gödöllőn Liszt, Győrben Kodály, és Budapesten Bartók születésnapján hangzanak el ezek a hangversenyek, ahol a közönségnek módja lesz megismerkedni a három nagy magyar géniusz legkevésbé – méltatlanul kevéssé – ismert férfikaraival, s Bősze Ádám jóvoltából azok keletkezésének történetével és szerzőiknek ehhez a ritka műfajhoz való viszonyulásával.

Jegyértékesítés november 4-től online a www.tixa.hu felületén, személyesen a Rát Mátyás Tér 4. szám alatti fesztiválirodánkban.

Irodánk nyitva tartása:
kedd – péntek: 11:30-17:30

december 16 2019

Részletek

Dátum 2019-12-16
Idő 19:00 - 20:30
Ár 3000Ft

Helyszín

Zsinagóga

Kossuth Lajos u. 5.
Győr, Magyarország