Öt Templom Advent

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Öt Templom Advent

A 2018-as év különleges helyet foglal el a szívünkben, az adventi várakozásban most nagyon várunk valami mást is. Győr részese a végső versenynek, a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím három esélyesének egyikeként. A verseny magyarországi története összefonódik az Öt Templom Fesztivál történetével. A 2005-ös, első pályázatban fogalmaztuk meg először az Öt Templom Fesztivál gondolatát, és tettünk hitet amellett, hogy a kultúrák és vallások közötti párbeszéd erejével példát mutathatunk egész Európának.

2017-ben Győr újra ringbe szállt. Mikor az Öt Templom Advent idei programjainak végéhez érünk, már tudni fogjuk, hogy 2023-ban egy egész éven át házigazdái lehetünk-e az európai kultúrának.

A nemzetközi zsűri döntésétől függetlenül, a 2017/18-as évek nagyon fontos helyet foglalnak el a szívünkben. Sokat tanultunk magunkról, a közösségünkről és a lehetőségeinkről. Nem mindegy, mi az eredmény, de Győrnek lehetősége lesz rá, hogy megvalósítsa az álmait.

„Szükségünk van egy erős, önmagát megtartó közösségre, egy városra, amiben nem csak lakni, de élni is varázslatos, és ahhoz, hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.”

Hisszük, hogy az újvárosi templomok közössége és a köréjük szerveződő fesztivál tizenhárom éve segített és segít varázslatossá tenni a várost, és pozitív, erőt adó élményekkel tölti meg az életünket.

Borsa Kata és Pál Kálmán

november 29 2018

Részletek

Kezdés 2018-11-29 @ 08:00
Vége 2018-12-26 @ 17:00

Helyszín

Győr-Újváros

Győr, Magyarország