Események betöltése

2024. május 13.18:00 - 19:30

6000Ft
Na és akkor tömegesen szaladtak neki a magasfeszültségű drótnak ott a lányok. És azt mondja nekem az egyik jászapáti barátnőm, hogy “Gyere, szaladjunk neki a drótnak!” Mondom: “Hülye vagy te? Dehogy szaladok!” Asszondja: “Mér nem?” Mondom: “Ide figyelj! Ha én most neki szaladok a drótnak, és ezek másnap elveszítik a háborút, engem a másvilágon megüt a guta!” Aki ezt hallotta körülöttem, mindegyik elkezdett röhögni. Aznap egyetlen öngyilkos nem volt. Egyetlen röhögésért.
A színdarab szövegét Moller Ágnes, Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták. Gerincét személyes visszaemlékezések adják, Claude Lanzmann Shoah című filmjének textusán kívül – mint az Mohácsi János előadásaiban megszokott – számos vendégszöveg is található benne. Az esettanulmányok, túlélők visszaemlékezései, szépirodalmi művek, naplórészletek, történelmi források, jegyzőkönyvek és személyes gyűjtések segítenek a korabeli atmoszféra és a történelmi kor bemutatásában. A vallomások és írott anyagok közé ismétlődően önirónikus és karakteres zsidó viccek ékelődnek, amelyekben ugyanez a sors fogalmazódik meg, a humor érthetőbbé teszi a tragikus történelmi hátteret is – mint minden igazi színházban: a tragikum a nevetésen sejlik át.
AZ ELŐADÁS TELJES SÖTÉTBEN JÁTSSZÓDIK!
Az előadás hossza: 110 perc
Játszák: Gonda Kata m.v., Rainer-Micsinyei Nóra m.v. Bánfalvi Eszter m.v., Radnay Csilla m.v., Boros Anna m.v., Keresztény Tamás m.v., Kovács Márton m.v., Lakatos Máté m.v., Formán Bálint m.v., Lábodi Ádám m.v., Némedi Árpád m.v., Grisnik Petra m.v., Takács Nóra Diána, Bíró Kriszta, Tolnai Hella m.v., Sodró Eliza m.v., Herczeg Tamás m.v., Bányai Kelemen Barna m.v., Boncz Ádám m.v., Csillag Panni m.v., Nagy Petra m.v.
Alkotók: Kovács Márton m.v., Mohácsi András, Mohácsi János
Produkciós vezető: Tóth Péter
🎟️ Jegyértékesítés online, a TIXA felületén.
Jegyár: 6000 Ft

Részletek

Dátum:
2024. május 13.
Időpont:
18:00 - 19:30
Összeg:
6000Ft
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Menház pince
Kossuth Lajos u. 24.
Győr,9025Magyarország
+ Google Térkép

Jegyvásárlás:

Jegyár: 6000 ft