Budapest Klezmer Band

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Budapest Klezmer Band

A Budapest Klezmer Band virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik műfajokon átívelve újrafogalmazzák a klezmer zenét. A zenekar által képviselt sokrétű, a Kárpát-medencére jellemző hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A sajátos kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, egy csepp modernitással fűszerezve.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon, rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek. Európát többször is körbejárták, a tengerentúli országokban és Izraelben is élvezettel hallgatják humorral fűszerezett zenéjüket.

A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos állami és szakmai elismerést, díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítéséért” Kossuth-díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 25 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert. 2015-ben elnyerték a Prima Primissima közönségdíját is.

Jávori Ferenc “Fegya”, alapító – zongora, ének

Nagy Anna – harmonika

Gazda Bence – hegedű, ének

Végh Balázs – dob, ütőhangszerek

Barbinek Gábor – harsona

Máthé László – nagybőgő

Kohán István – klarinét

Vendég: Bíró Eszter – ének

május 14 2018

Részletek

Dátum 2018-05-14
Idő 19:00 - 21:00
Ár 1500Ft - 5000Ft
Jegyvásárlás: TIXA.HU

Helyszín

Evangélikus Öregtemplom

Petőfi tér 2.
Győr, Magyarország